Telephelyfejlesztés a Cavitation Energy Systems Kft.-nél

 „Telephelyfejlesztés a Cavitation Energy Systems Kft.-nél”

elnevezésű, ÉAOP-1.1.1/D-12-2013-0275 azonosítószámú pályázatról

A Cavitation Energy Systems Kutató, Fejlesztő és Gyártó Kft. sikeres pályázatot nyújtott be a az Észak Alföldi Operatív Program keretében, melynek során 98 916 532 Ft Európai uniós támogatásban részesült telephelyfejlesztés céljából 50 %-os támogatási intenzitás mellett. A projekt összköltsége 197 833 064 Ft.

 Társaságunknak egy teljesen új fejlesztésű, szabadalommal védett találmánya van, mely forradalmasíthatja a fűtés technológiát. A berendezésünk elektronikus áram felhasználásával egy fizikai jelenséget kihasználva minden más fosszilis energiaforrás igénybevétele nélkül, égés- és káros anyag-kibocsátás nélkül a jelenlegi gázos fűtési rendszerekhez képest kétszeres hatékonysággal, azaz fele költséggel képes működni. A kazánunkat teljes egészében Magyarországon kívánjuk legyártani. Mivel a gyártástechnológiánkat a lehető legegyszerűbbre sikerült kidolgozni, így megfelelő célszerszámokkal a saját üzemünkben képesek vagyunk a teljes gyártást lebonyolítani.

A projekt átfogó célja a Kft. versenyképességének javítása, exportképességének fokozása, ezen keresztül foglalkoztatási kapacitásának növelése. A projekt közvetlen célja a nyíregyházi ipari parkban meglévő telephelyen már működő üzemcsarnok és az ehhez kapcsolódó gyártókapacitás bővítése annak érdekében, hogy a cég képes legyen kielégíteni a jellemzően külföldi megrendelők részéről felmerülő igényeket. A kavitációs kazánok működési elvének finomítása, gyártmányterve a Kft. K+F tevékenységének eredménye, a szabadalmaztatás jelenleg van folyamatban. A prototípussal a Kft. több nemzetközi vásáron is megjelent, ahol főként német és török építőipari cégek kötöttek előszerződést jelentős mennyiségű kazán szállítására. Az export tevékenység megkezdése jelentős árbevételt eredményez a kft. számára, azonban ezen túl 3 kisebb KKV részére biztosít állandó beszállítási lehetőséget. A kft vezetése elkötelezett abban, hogy a gyártott kazánok 20 – 30 % - át hazai piacon helyezze el annak érdekében, hogy ezen olcsó, és környezetbarát fűtési – használati melegvíz előállítási technológiát a magyar piacon is meghonosítsa. A projekt közvetlen célcsoportja a német és török, illetve hazai fűtéstechnológiai nagykereskedelmi piacon működő vállalkozások. Emellett a közvetlen célcsoporthoz tartozik azon 3 hazai KKV is, mely a termeléshez szükséges anyagok gyártását és beszállítását végzi.

A projekt keretében 1392 m2 gyártócsarnok került kialakításra, illetve 15 fő – ennek keretében 1 fő mérnök- foglalkoztatása valósult meg. 

 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Szövegközi kép 1

 

Vissza

Kavitációs technológia

Kavitációs hőszivattyú, legalább 30%-os fűtési megtakarítás, 100%-ig környezetbarát Kérdésével érdeklődjön munkatársainknál.

A kavitációs kazán előnyei: Az üzembe helyezéshez nincs szükség tervezési és engedélyeztetési eljárásra, eljárási illetékre, közműfejlesztési hozzájárulásra, kéményépítés és kéményseprési díjra. 150 m2-es lakás fűtése mindössze 6 KW/h fogyasztással biztosítható. Hosszú élettartamú, rezonanciamentes rendszer. 10 év garancia. Egyszerűen, gyorsan telepíthető. Legalább 30%-os fűtési költség megtakarítás. 100%-ig környezetbarát. Nincs égés, nem keletkezik füstgáz, nincs káros anyag kibocsátás és CO mérgezés veszély. Napkollektoros rendszerekkel összeköthető. További részletek a kavitációs kazánról